Calais polgármestere, Natacha Bouchart azt nyilatkozta a Francia hármas csatornának, hogy a teljesen kicsúszott az irányítás a kezükből és ha a tendencia folytatódik teljesen átveszik a város irányítását a migráns bűnbandák.
A polgármester elmondta, hogy a régi táborban, amit elvileg felszámoltak 2500 bevándorló él, de azóta létesült egy új tábor ahol szerinte minimum 4500, de akár 5000 migráns is élhet.

Natacha Bouchart sürgette a katonaság beavatkozását mert az utóbbi időben nagyon elszaporodtak a migránsok támadásai az autópályán és a városlakók ellen is. A polgármester szerint nem elegendő az a rendőri állomány ami rendelkezésre áll a területen. A polgármester az elmúlt évben többször is kérte a francia elnököt, hogy vezényelje ki a hadsereget a település védelmére.

“Fogalmunk sincs ki jön vagy megy a táborban. Még amelyik migráns megadja a személyi adatait arról sem tudjuk, hogy az igazat mondta e” – mondta a polgármester.

Natacha Bouchart elmondta, hogy az utóbbi időben a migránsok már a rendőrökre is rátámadnak. A városlakók pedig rettegnek.

Forrás: express.co.uk