A küzdelmes mérkőzésen igazságos döntetlen született, a Békéscsaba egy ponttal továbbra is sereghajtó.

Békéscsaba 1912 Előre—Soroksár 1—1 (1—1)


Labdarúgás NB II-es mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 1286 néző. V.: Bognár T. (Kormányos II., Máyer).  Békéscsaba: Ribánszki — Bényei, Kelemen, Szélpál N., Juhász Gy. — Gránicz, Spitzmüller (Urbin, a 60.), Takács P. (Nagy I., a 73.), Fabio (Ihrig-Farkas, a 81.) — Szalai, Viczián.

Vezetőedző: Zoran Szpisljak. Soroksár: Holczer — Csilus T., Gyepes, Gengeliczki, Valencsik — Silye, Haris, Huszák (Papp M., a 62.), Gárdos — Lovrencsics B. (Bajzát, a 68.), Pál A. (Csilus Á, a 46.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás. Sárga lap: Bényei a 10., Valencsik a 41., Csilus Á., az 54. percben. Szögletarány: 5:3 (3:1).

35. perc: Fabio végzett el szögletet, a beadása után Szalai öt méterről a bal alsó sarokba fejelte a labdát, 1—0. A Békéscsaba az idei bajnoki szezonban 305 perc (!) után szerezte első gólját.    
37. perc: a hazaiak még ünnepeltek, és egy védelmi hiba után Gárdos egyenlített, 1—1.   

A vasárnap esti találkozón a lila-fehéreknél, a szerdai Budaörs elleni találkozóhoz képest bekerült a kezdőcsapatba Viczián, Kelemen és Spitzmüller. A vendégeknél a volt NB I-es gólkirály Bajzát csak a kispadon kapott helyet, miként a több NB I-es csapatot is megjárt támadó, Koós Gábor. 

Az első tíz percben egymás gyengéit próbálták felmérni a csapatok. A lila-fehérek kicsit többet támadtak, a 21. percben Takács P. 30 méterről mellé lőtt. Egy perccel később Pál A. 18 méteres lövését biztosan fogta Ribánszki kapus. Öt perccel később egy vendég szabadrúgás után a békéscsabai védők kifejelték a labdát. A 28. percben Takács P. lövését bravúrral védte Holczer, majd Juhász Gy. beadása után Viczián fejelt kapura, a fővárosi védők csak nehezen tudtak menteni. A 42. percben Takács P. 19 méteres szabadrúgása a sorfalban akadt el.

Fordulás után a hazaiak nagyobb sebességre kapcsoltak. Az 51. percben Gránicz lőtt 20 méterről, labdája a jobb felső sarok mellett hagyta el a játékteret. Két perccel később Spitzmüller lövését hárította Holczer kapus. Zoran Szpisjak cserélt és a 60. percben Urbint küldte a pályára Spitzmüller helyett, erősítve a támadószekciót. A hajrában Ihrig-Farkas is pályára lépett a liláknál. A 91. percben Szalai 5 méterről mellé fejelt.        

Jó: Szalai, ill. Gyepes, Gengeliczki, Gárdos, Haris.

Zoran Szpisljak: — Megvan az első gól, az első pont. Ez a teljesítmény kevés célunk, a feljutás eléréséhez. A mérkőzés után minden játékos nézzen mélyen magába. Az edző feladata felkészíteni a csapatot, a pályán azonban a labdarúgó feladata, hogy eredményesen és jól játsszon.  

Lucsánszky Tamás: — Békéscsabán mindig értékes az egy pont. Az utolsó öt percben már csak a szívünk vitt előre, de pontot szereztünk. Remélem, ezzel kilábalunk a gödörből.