A tizennyolcadik századig Franciaország volt a világ egyetlen szuperhatalma, de öntelté váltak, azt gondolták, hogy ők valamiféle istenek és az egész világ felett uralkodhatnak.
A francia kormány úgy szúrta a pénzt, mint a részeg matrózok. Ugyan költött valamennyit jóléti intézkedésekre is, de a legtöbb pénzt az állandó háborúskodásra és hatalmas kémhálózatára költötte és végül óriási költségvetési hiány keletkezett az egyre több és több hitelfelvétel miatt. A felvett hitelekből fizették az előző hiteleket.

Ugye ismerős?

A francia gazdaság végül 26 év alatt összeomlott a hiperinflációnak köszönhetően. Kitört a polgárháború és Franciaország azóta sem tudott újból nagyhatalmi szerephez jutni.

A történelem tele van ugyanilyen példákkal. Például az ősi Mezopotámia vagy éppen a Szovjetunió.

Azonban most nem egy ország vagy egy birodalom fog összeomlani, hanem az egész hitelfelvételre és állandó háborúskodásra épülő nyugati társadalom.

A NASA legújabb kutatása arról árulkodik, hogy a mostani civilizáció is ugyan azon az úton jár mint a korábbi elbukott társadalmak. A felemelkedést minden esetben követi a recesszió majd a hanyatlás. A kutatók szerint az összeomlás elkerülhető lenne, de a vezetők akik tehetnének ellen nem tesznek semmit a saját politikai érdekei előbbre helyezése miatt.

A NASA szerint “az összeomlás csak akkor lenne elkerülhető ha jelentős politikai változások történnének”

A mai világunk legnagyobb problémái a hatalmas adósságok, a hiányok, a fedezet nélküli pénzkiadás és az erőforrások kimerülése.

De az emberiség mindig talált kiutat a nagy válságokból. Nem az emberiség vége fog eljönni, csupán a jelen civilizáció fog összeomlani és megint felépül egy új világ a régi romjain.

Forrás: anonews.co