Itt az barackszezon, ezért most igazán érdemes desszertekben is kipróbálni ezt az isteni nyári gyümölcsöt. Ha időt szeretnél spórolni, akár sütés nélkül lehet finom, barackosálomdesszerted!
Hozzávalók:
25 dkg szénhidrátcsökkentett keksz (pl. Kex Box kókuszos vanília ízű teasütemény)
12 dkg vaj
12 dkg natúr krémsajt (tejszínes vagy joghurtos) vagy mascarpone
2,5 dl g habtejszín
1 ek. édesítőszer (ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
6 közepes db őszibarack
kb. 1 evőkanál útifűmaghéj

Így készítsd:

1. A kekszet törd össze apró darabokra, két evőkanállal vegyél ki belőle a díszítéshez, majd keverd össze az olvasztott vajjal. Majd egyenletesen kend bele egy közepes, szögletes üvegtálba.

2. Tedd a tálat a hűtőbe addig, amíg elkészíted a többi hozzávalót. A barackot, megmosás után darabold fel kisebb kockákra. Ha nem szereted a héját, húzd le. Ez kerül majd közvetlenül az kekszes alapra. Öntsd rá és tedd vissza a hűtőbe.

3. A krémhez verd fel a lehűtött habtejszínt, majd óvatosan add hozzá az édesítővel és a vaníliával elkevert krémsajtot, vagy mascarponét. Az kész masszához, hogy jobb legyen a tartása, keverj hozzá lassan adagolva 1 evőkanál útifűmaghéjat.

4. Ezután a krémet óvatosan a simítsd a kekszes-barackos alapra, és szórd meg díszítésképp a félretett kekszmorzsával.

Két óráig hűtsd, hogy könnyen tudd szeletelni és kellőképp lehűljön.