A calais-i migránsok a nekik épített modern és tiszta konténerotthon helyett inkább embertelen körülmények között a Dzsungelnek nevezett sátortáborban maradnak.
A francia kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy javítson a migránsok életkörülményein, ám ők ennek nem feltételen örülnek. A napokban adtak át egy 1500 személy elszállásolására alkalmas konténerkomplexumot, ám a migránsok ódzkodnak a beköltözéstől, ugyanis ujjlenyomatot kell adniuk ahhoz, hogy átvehessék a kulcsokat.

A Nagy-Britanniába tartó javarészt fekete-afrikai és pakisztáni migránsok azért nem akarnak ujjlenyomatot adni, mert attól tartanak, hogy egy csel folytán azt felhasználják ahhoz, hogy beadják a menedékjogi kérelmüket.

Ezt mindenképp el akarják kerülni mert a dublini egyezmény értelmében csak abban az országban maradhatnak, ahol beadják a kérelmet, ők pedig mindenáron a szigetországba akarnak kerülni.

Az illegális bevándorlók többsége úgy gondolja, hogy ha már eljutott egészen a kikötőig, egy ilyen banális dolog miatt nem fogja magát Franciaországhoz láncolni. Minden ujjlenyomatvételt megtagadnak, hisz ha kiderül, melyik országban azonosították először, akkor oda küldik vissza őket, nekik pedig eszük ágában sincs visszamenni a leggyakoribb első azonosító országokba, mint Bulgária, Horvátország vagy Magyarország.  A konténerekben sokkal biztonságosabb körülmények közt lennénk, ám nem ér annyit, hogy az ujjlenyomatunkat is odaadjuk érte.” – mondta a Khan néven bemutatkozó illegális bevándorló.

Forrás: 888.hu