Soros György vázolta a minap az Európai Parlament szakbizottságai előtt, miként kellene egyfajta magán Európai Egyesült Államokat létrehozni. Az Európai Bizottságot tíz évig elnökként vezető José Manuel Barroso a Goldman Sachs bankház nemzetközi részlegének lett a nem-ügyvezető elnöke.
Boros Imre professzor szerint Soros a nemzetközi pénztőke egyik szószólója, politikai ügyekben ad tanácsokat a politikai Európának, miközben a volt bizottsági elnök a nemzetközi főbankárokat látja el tanácsokkal.

Boros ezt nevezi a nagypolitika és a pénzhatalom nyílt összefonódásának. Akikre vonatkozik (Európa népei), azok soha nem kapnak szót, őket a közelébe sem engedik az Európai Parlamentnek. Ha népszavazást csikarnak ki, akkor avatott európai vezetőink nagyon haragszanak rájuk.
Európa szinte minden, pénzügyileg rogyadozó országában fellehető egy volt magas rangú Goldman Sachs-alkalmazott. Az Egyesült Államokban a legutóbbi pénzügyminiszterek közül négyen (Rubin, Paulson, Geitner, Summers) voltak goldmanosok, és a jelenlegi, Jack Lew is az.

Így nem csoda, hogy 2008-ban százmilliárdos összegben adtak állami pénzt a mentésére, és a Federal Reserve New York is a zsebébe nyúlt nyolcszázmilliárd dollár erejéig, hogy a Goldman bele ne bukjon az esztelen spekulációiba. 
Egy volt goldmanos, Janet Yellen ül a Federal Reserve (USA jegybank) elnöki székében is.

Hillary Clinton is a Goldmantól kapott hatszázhuszonötezer dollár tiszteletdíjat a máig titkos beszédéért. Itt az ideje, hogy ismét az Egyesült Államok gondoskodjon a Goldman Sachsról, ehhez elengedhetetlen, hogy a következő elnököt Hillary Clintonnak hívják. 

Magyar Hírlap