Így látja a várost a mobilfotós, aki akár éjszaka is útra kel, hogy készítsen néhány különleges fényképet.
Rézműves Zsolt nem tanulta a fotózást, mégis a legkedvesebb tevékenységei közé tartozik. A debreceni fiatalember jó két éve fedezte fel a maga számára a fényképezést, miután megvette álmai mobiltelefonját, amit – mint mondja – „kifejezetten fotózásra hegyeztek ki”. Ez konkrétan egy Nokia Lumia 1020-as típusú készülék, ami „a többihez képest jóval nagyobb szenzorral, optikai képstabilizátorral, 6 darab Zeiss lencsével rendelkezik”, és akár 41MP-es felbontású fotókat is lehet vele lőni – olvashatták egy korábbi cikkünkben.

Zsolt azóta többször szerepelt a Dehir.hu hasábjain. Különleges látásmódja, nem mindennapi fotói nagyon sok olvasó tetszését elnyerték.

A fotózás továbbra is nagy szerelem számára, nagy terveket forgat a fejében, és szeretné, ha egyszer ez jelenthetné a fő csapást számára.

Megszállott fényképésznek tartja magát. Mint meséli, megesett már, hogy vihar idején felkelt, felöltözött és nekivágott az éjszakának, hátha sikerül néhány jó képet készítenie – akár a villámokról is. Amihez persze kell némi szerencse is. S ha az is mellé szegődik, akkor irány haza, s mehet fel a fotó a Facebookra, jöhetnek a lájkok. S ha jönnek, akkor Zsolt joggal érzi azt: „megérte elázni, és a pusztán a csapkodó villámok közt guggolni az állvány előtt”…

Még több képet tőle a FB-oldalán láthatnak.