Megalakult Hajdú-Bihar megye első települési bűnmegelőzési tanácsa Hajdúsámsonban. Őriznék a város jó közbiztonságát.
Hajdúsámson 14 ezer lakosú, dinamikusan fejlődő kisváros.A Debrecen környéki település lélekszáma évek óta gyarapszik, sok a fiatal és a kisgyermekes család. Hajdúsámson nem tartozik a bűnügyileg fertőzött városok közé, de rongálások, lopások, betörések azért előfordulnak. Az itt élők biztonságának növelése érdekében alakult meg csütörtökön – Hajdú-Biharban elsőként – a helyi bűnmegelőzési tanács.

- Nem mondható el, hogy bűnnel fertőzött lenne a városunk. Ám a bűnügyi tanács megalakulása mellett szólt, hogy nem is szeretnénk, hogy problémáink legyenek – hangsúlyozta Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere.

Az alakuló ülésen részt vett Hatala József korábbi országos rendőrfőkapitány, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke is. Hatala József beszédében a helyi közösség ünnepének nevezte ezt a napot.

- Amikor a közösségben élő emberek arra a következtetésre jutnak, hogy ők is akarnak tenni a saját településük biztonságáért, az nagy előrelépést jelent – mondta el Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke.

A testület elnökévé Danku Józsefet választották, aki azt mondta: a fiatalok felvilágosítása és a város kertségi területeinek biztonságosabbá tétele lesz a legfontosabb feladatuk.

- Igyekszünk megakadályozni például a terménylopásokat, a betöréses bűncselekményeket és ennek érdekében erősíteni a társadalmi összefogást.- mutatott rá Danku József.

A héttagú tanácsban többek között a mezőőri szolgálat és a polgárőrség is képviselteti magát.