A felvétel egy szélvédő mögül indul, majd a kép kitágul, és jól látszik, amint két – valószínűleg vadász – és egy nő megállít egy autóst az erdei ösvényen.
A Nyugat.hu beszámolója szerint a terepjáró mögötti autóban utazó két férfi indította el a videót, amikor meglátták, hogy előkerül a fegyver. Ugyanis, míg az idősebb ember az autó ablakán benyúlva csinál valamit a sofőrrel, addig a fiatalabbik “vadász” szabályos lőállásba helyezkedik és fegyvert is szegez a terepjáróban ülő sofőrre.

Később a civil ruhás sofőrt is láthatjuk, amint kiszáll az autójából. A fegyveres férfi vagy célozva, vagy a puskáját a vállán tárva, csövét az ég felé fordítva végigasszisztálja a jelenetet.

Hogy mi történhet éppen, arról a felvételt készítő autósok és a hölgy párbeszéde árul el valamit:

Nő: – Hatósági személy. Tessék leállítani a kocsit, nem játékszer.
Autósok: – Jó, én elfogadom.
Nő: – Ilyen nincs.
Autósok: – De azért puskát ne fogjon rá.
Nő: – Ha nem fordul a férjemnek, akkor nem történik semmi.
Autósok: – Mit csinál?
Nő: – Ha nem fordul a férjemnek. Állítsa le a gépjárművét!
Sofőr: – Mi az, hogy a férjének fordul?

Vagyis lehetséges, hogy egy hivatásos vadász állította le az első autóst és a társa fogott fegyvert rá.

A videót a Nyugat.hu-hoz eljuttató ismeretlen olvasó még annyit tett hozzá a felvételhez, hogy az Sárvár közelében készült.

Gagyi Istvánt, a Vas megyei vadászkamara elnöke az esettel kapcsolatban azt mondta, egy sportvadász csak lőtáblára, korongra, vagy olyan állatra foghat fegyvert, aminek kilövéshez megvan minden engedélye. A hivatásos vadásznak valóban vannak különleges jogai, feltarthat tilosban járókat akár a rendőrség megérkezéséig is, de fegyvert fogni valakire csak akkor lehet, ha a vadász azt önvédelemből teszi, megtámadják, vagy életveszélyben van és csak ilyen módon tud védekezni.