Angela Merkel és pártjának pozíciója jelentősen gyengül a német kormányon belül a müncheni események miatt.
Az M1 esti műsorában megszólalt szakértő szerint új korszak kezdődött Németországban a müncheni terrortámadással.

Most először fordult elő, hogy iszlamista támadó lőfegyverrel terrortámadást követett el. Innentől senki sehol sincs biztonságban Németországban. A terroristák végleg elültették a félelem gyökereit a német emberek szívében.

A politikusok arról beszélnek, hogy nem hagyjuk, hogy a terroristák arra kényszerítsenek, hogy változtassunk az életünkön, de a változás már itt van München lezárták, a tömegközlekedés leállt, az emberek nem mernek kilépni az utcára. Minden bizonnyal több hónap kell majd hozzá, hogy a város visszarázódjon a normális kerékvágásba, ha addig nem következik be egy újabb támadás.

A szakértő arról beszélt, hogy a támadás miatt magukba kell nézni a bevándorlás melletti német és Uniós politikusoknak, de úgy véli, hogy ez még mindig nem lesz elég ahhoz, hogy radikális változás menjen végbe a bevándorláspolitikában.

A szakértő azt is elmondta, hogy a támadás hatásra minden bizonnyal megerősödnek a német kormányban azok a hangok, akik bevándorlás ellenesek, de azok a szélsőjobboldali pártok is jelentősen erősödni fognak, akik a migráció ellen vannak. Ilyen az AFD és a PEGIDA.

Forrás: MTI