20:00 / Találtak egy kilencedik holttestet

A rendőrség talált egy kilencedik holttestet is, és vizsgálják, hogy ez a haláleset kapcsolatban van-e a lövöldözéssel.

A hírek először egy majd hat aztán hét végül nyolc halottról szóltak. A legújabb hírek szerint a bevásárlóközpontban találtak még egy áldozatot.

19:00 / Tovább emelkedett a terrortámadás halálos áldozatainak a száma

Nyolcra emelkedett a müncheni terrortámadás áldozatainak a száma miután két súlyos sérült belehalt a sérüléseibe.

Az M1 müncheni tudósítója a csatorna aktuális műsorában elmondta, hogy a legfrissebb hírek arról szólnak, hogy nem három hanem csupán egy elkövetője volt a müncheni terrortámadásnak, akit a rendőrök lelőttek. A testén bomba öv van ezért most egy speciális tűzszerész egységet várnak, hogy hatástalanítsák a bombát.

17:00 / Sokkal több halottja van a müncheni terrortámadásnak, mint először közölték

A legfrissebb hírek már legalább hat halottról szólnak a müncheni terrortámadás kapcsán, de van olyan hír is, ami 15 halottat említ. Először azt lehetett tudni, hogy egy halottja és két sérültje van a terrortámadásnak.

A müncheni Olimpia bevásárlóközpontban lövölések dördültek el. A közösségi oldalakon megjelent amatőr felvételeken azt látni, hogy az emberek fejvesztve menekülnek ki az épületből menedéket keresve.

A plázát kiürítették helyszíni beszámolók szerint – írja az RT. A helyszínt ellepték a rendőri egységek, a környéket pedig lezárták és nagy erőkkel keresik a támadót, aki elhagyta a helyszínt a lövöldözést követően.

Szemtanúk arról számolnak be, hogy egy férfi miután belépett a bevásárlóközpontba, tüzet nyitott és mindenfelé lövöldözni kezdett megsebesítve tucatnyi vásárlót, nézelődőt. Majd ezt követően távozott a tett helyszínéről, a közeli vasútállomás felé vette az irányt.