Ötvenhárommillió forint értékű önkormányzati járda- és útfejlesztési programot valósítanak meg idén Gyulán — közölte a beruházás-sorozat egyik helyszínén, a Kassai utcában megtartott péntek délutáni sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester.
Dr. Görgényi Ernő elmondta, a képviselő-testület döntése értelmében a munkálatok az előző év eredményeire épülnek, és a város negyvenegy helyét érintik. A polgármester — aki egyéni képviselő is — külön szólt a választókörzetét érintő fejlesztésekről.

— A lakosok fogadóóráimon az elmúlt években jelezték a járdákkal kapcsolatos észrevételeiket, problémáikat — fogalmazott dr. Görgényi Ernő. — Ezek orvoslásáért évről évre igyekszünk tenni a költségvetési lehetőségek függvényében. Folyamatosan lépünk a körzet járdahálózatának korszerűsítéséért.

Hozzátette, jelenleg a Kassai utcában folynak járdaépítési munkálatok. Itt mindkét oldalon, 496 négyzetméteren épül, épült betonjárda több mint 4 millió forintból. A körzetben a Deák Ferenc téren 290 négyzetméteren ugyancsak járdát építenek 2 millió 260 ezer forintból, míg 225 ezer forintos ráfordítással a Temesvári út-Kassai utcánál felújítanak egy lépcsőt.

A polgármester hangsúlyozta, nagyon fontosnak tartják, hogy az ilyen jellegű fejlesztésekkel is javítsák a lakosság életkörülményeit a városban.