Néhány hete őt ünnepelte a fél világ, most a gyógyulásáért szorítunk. Ezek után le ne maradjon Rióról!
Vakbélgyulladás gyanújával került kedden kórházba Sárosi Laura, aki 20 év után, különleges körülmények között szerzett olimpiai indulási jogot Rióra. A klinikán azonban kiderült: valami más okozhatta a tüneteit.

A 23 éves versenyző a Facebook-oldalán számolt be arról is, hogy kórházba került, majd most arról is, hogy valószínűleg még sincs vakbélgyulladása.

Jobb hírek: jobb vérkép, jobb labor, jobb közérzet. Még mindig nem tudjuk pontosan, mi lehet, de valószínűleg nem vakbélgyulladás - írta közösségi oldalán szerda délelőtt Laura.

Az orvosai úgy döntöttek, hogy egyelőre nem operálják meg, mert sokat javított az infúzió. Fokozatosan múlik a gyulladás a szervezetében, de szerdán még további vizsgálatok várnak rá. A tollaslabdázók augusztus 11-én kezdik meg szereplésüket Rióban, Sárosi a tervek szerint jövő csütörtökön utazik.

A 17-szeres magyar bajnok egy Fair Play-díjas gesztusa nemrég bejárta a nemzetközi sajtót. Csak később dőlt el, hogy saját jogán szerzett olimpiai kvótát.

A riói kvótáért folyó küzdelmek során, az áprilisi Európa-bajnokságon 1-0-ra vezetett a nagy esélyes német Karin Schnaase ellen, amikor ellenfelének elszakadt a cipője. Miután a pályát nem hagyhatta el, váltócipője pedig nem volt, Laura könnyedén megnyerhette volna a fontos mérkőzést, de inkább odaadta a saját tartalékcipőjét az ellenfelének, aki aztán legyőzte őt.