Orvosai szerint annak az esélye, hogy meggyógyuljon, 1 az 500-hoz volt. 20 évet cáfolt rá erre a jóslatra.
A férfi tudta, hogy betegsége kialakulásához elsősorban az állandó aggódás, a stressz, és a düh vezetett. És akkor egy nap megkérdezte magától: miért ne tudná visszafordítani ezt a folyamatot, ha pont ellenkezőleg tesz?

Úgy gondolta, ha a negatív érzések betegségekhez vezetnek, akkor a pozitív érzésekkel képesek vagyunk meggyógyítani magunkat. És igaza lett.

Eldöntötte, hogy kísérletet végez magán. Őszintén magába nézett, és arra jutott, hogy a nevetés az, ami a legnagyobb boldogságot okozza számára – és ami az utóbbi években rettentően hiányzott az életéből.

Hogy ezt pótolja, sok komédiát, regényt szerzett be, ezeket kezdte el nézni, olvasni, és a barátaitól is azt kérte, hogy amikor találkoznak, meséljenek humoros történeteket, vicceket.

A férfi, akinek igen nagy fájdalmai voltak, igyekezett ezután meglátni az élet szépségeit, napos és vidám oldalát. Idővel pedig azt vette észre, hogy 10 perccel a nevetéseket követően tompulni kezdenek a fájdalmai, már korántsem olyan elviselhetetlenek…

Aztán, ahogy teltek-múltak a hónapok, egyre jobban érezte magát – a családja, barátai, ismerősei szeretetének és vidámságának köszönhetően még 20 évig élt szinte tünetmentesen, aktívan.

Bizony, a nevetés életben tarthat, meggyógyíthat, hiszen egy nagyon jó orvosság, ami ingyen van. Engedjük meg magunknak, hogy nevessünk egy jót, mert ilyenkor pozitív folyamatok indulnak be a testünkbe.