A legesélyesebb miniszterelnök-jelölt szerint kemény idők várnak a britekre, de jó döntés volt a kiválás, hisz így fellendülhet az ország kereskedelme.
Fotó: MTI Fotóbank
Theresa May, a kormányzó brit Konzervatív Párt legesélyesebb miniszterelnök-jelöltje, a Telegraph-nak adott hosszú interjút, melyben elmondta, hogy el kell fogadni a britek döntését és minél előbb ki kell lépni az unióból. 

Az 59 éves politikus szerint, rövidtávon biztosan nehéz lesz nekik, hisz kemény alkudozásba kell kezdeniük az Európai Unióval, ám hosszútávon ez kifizetődő, hisz jobb, fényesebb életük lesz az uniós tagság nélkül. 

Ha engem választanak meg, mindenképp kilépünk az Európai Unióból, hisz így szabadon kereskedhetünk majd más államokkal, nem lesz gúzsba kötve a kezünk. Fontos elmondani, lesznek nehéz idők, de hosszútávon minden sokkal jobb lesz, fényes jövő előtt állunk. Remélem, hogy az emberek minél hamarabb észreveszik, hogy a lehetőségeink sokkal szélesebbek lesznek ezáltal – fogalmazott a politikus. 

Szerinte már nincs értelme azon marakodni, hogy mégis maradjanak-e az Európai Unióban, ugyanis már lezajlott a választás. 

Nagyon fontos, hogy megszűnjenek a viták a maradás- és a kilépéspártiak közt, hisz a választás lezajlott. A Brexit, Brexitet jelent, meghoztuk a döntést. Fontos, hogy a széthúzás helyett összefogjunk, így lehetünk csak egységesek – tette hozzá a belügyminiszter. 

Theresa May a leghosszabb ideig regnáló brit belügyminiszter, ő a legesélyesebb jelenleg a miniszterelnöki posztra, a 330 konzervatív képviselő közül 199 őt támogatja.