A brit kormány egyik minisztere arra szólította fel a nyilvánosságot, hogy legyenek óvatosak, miután ismételten terrorfenyegetéseket tettek közzé a Heathrow repülőtér ellen.
A SITE Intelligence Group terrorellenes civil szervezet, pénteken figyelmeztetett, hogy az Iszlám Állam fenyegető üzeneteket tett közzé a Twitter oldalán.

Újabb fenyegetések jelentek meg, amelyek a Heathrow repteréről induló gépekre vonatkoztak, azon belül is főleg az Egyesült Államokba közlekedő gépeket célozzák, ugyanis közeleg a július 4-i Függetlenség Napja, amely az USA legnagyobb ünnepe. A riasztásban az áll, hogy „lesz egy szerkezet, amely a Heathrow-i, az LAX vagy pedig a JFK repülőtéren lesz elhelyezve”. A közlekedésügyi miniszter, Lord Ahmad arra figyelmeztetett, hogy mindenki legyen óvatos.

A következőket mondta: „Mindannyiónknak éberen kell odafigyelnünk a terrorizmus globális veszélyére —az Egyesült Királyságban a légiközlekedés-védelem összes tényezőjét állandó figyelem alatt tartjuk és szorosan együttműködünk a nemzetközi partnereinkkel, hogy csökkentsük a kockázatokat.”

„Továbbra is meg fogunk tenni minden szükséges lépést, hogy biztonságban tartsuk a közösséget, de biztonsági okokból nem teszünk közzé semmilyen részletet az egyedi intézkedésekkel, ill. hadműveleti ügyekkel kapcsolatban.” — fűzte hozzá.

A Heathrow repülőtér nem kívánt hozzászólni a nyilvánvaló fenyegetéshez, csak annyit mondott, hogy a közlekedésügyi minisztérium vizsgálatot folytat az ügyben.

Pénteken, az ISIS kijelentette, hogy támadást hajtott végre a Banglades fővárosa, Dhaka egyik étterme ellen.

Nem kevesebb, mint kilenc fegyveres támadta meg a Holey Artisan pékséget Dhaka Gulshan körzetében, amely során két tisztet gyilkoltak meg, több tucat túszt ejtettek és a biztonságiakkal keveredtek tűzharcba.

A Pentagon azt mondta, hogy múlt szombaton, egy USA vezette légicsapás megölt két ISIS parancsnokot Irak északi részén, ill. egy harcost is, akiről azt feltételezik, hogy a csoport helyettes hadügyminisztere volt.

Péntek este, a Pentagon sajtótitkára, Peter Cook közzétette, hogy a légitámadás megölte Basim Muhammad Ahmad Sultan al-Banjarit és egy alacsonyabb rangú parancsnokot, Hatim Talib al-Hamdunit.