A fegyveres támadó a 29 éves Gavin Eugene Long volt. A férfi tengerészgyalogos volt, és a lövöldözés napján ünnepelte 29. születésnapját. három családos rendőrt megölt, 3-at pedig megsebesített.
Gavin Eugene Long tegnap ünnepelte 29. születésnapját. A férfi korábban tengerészgyalogosként szolgált az amerikai hadseregben, őrmesteri rangja volt. Miután visszavonult, előbb életmódguru lett, majd egyre szélsőségesebb nézeteket kezdett vallani. A férfi 3 rendőr családapát gyilkolt meg, további 3 rendőrt megsebesített, egyikük állapota válságos.

Az afroamerikai Long Missouri állam legnagyobb városának, Kansas Citynek a lakosa volt.

A CNN amerikai hírcsatorna szerint a rendőrséget arról értesítették, hogy egy gyanús személy sétál az Airline Highway-en fegyverrel a vállán.

Amikor a rendőrök kiérkeztek a megadott helyszínre, a fegyveres tüzet nyitott rájuk.

Egy kormányzati forrás szerint a bejelentést azzal a céllal tehették, hogy a támadás helyszínére csalogassák a rendfenntartó erőket. A férfi megölt egy 32 éves rendőrt, akinek nemrég született gyereke, egy 41 éves 2 gyerekes családapát, és egy 45 éves, 4 gyerekes férfit, akinek a vasárnap volt az utolsó szolgálata, mert éppen családi nyaralásra készült – írja a DailyMail.