Stockholmban a kadet Európa-bajnokságon csütörtökön a hölgyek léptek szőnyegre.
Az 56 kg-osok mezőnyében (26 induló) Szél Anna, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub még serdülő korú versenyzője képviselte hazánkat. A tehetséges orosházi lány két sima győzelemmel kezdett, mindkétszer technikai tussal vert ellenfelét. A selejtezőben a svéd Tilda Naeslund ellen 11:0-ra győzött Szél Anna, majd a nyolcad döntőben a spanyol Maria Victoria Baez Dilone ellen 10:0-ra nyert. 

A negyeddöntőben a bolgár Szezen Behcsetova Belberova várt Szél Annára. Az orosházi birkózólány, most is kitett magáért, végig irányította a találkozót, és végül technikai tussal, 10:0-ra hozta a meccset, ezzel a legjobb négy közé jutott.

Az elődöntőben az a német Janny Sommermeyer várt rá, aki korábban svéd, fehérorosz és török birkózót győzött le. Anna 6:0-ra elhúzott, ekkor a német lány egy pontos akciót hajtott végre, majd a második menet elején elhúzott, és 12:1-re megszerezte a győzelmet.    

Az esti fináléban az ukrán Alina Akobija következett, aki korábban azeri, ukrán és fehérorosz versenyzők mellett nyert az újpesti Dollák Tamara ellen is. Az első menetben 2:0-ra vezetett az orosházi lány, majd az ukrán 2:2-re egyenlített. A második menet elején 4:2-esw vezetést szerzett Akobija, majd a földharc során tussal nyert, így Szél Anna ezüstérmes lett, amiért minden dicséretet megérdemel.     

A mindössze 15 éves Szél Annát 2011 óta Jeszenszky P. László edző készítette fel a Spartacusban, majd 2014 óta Hangya János az edzője. A válogatottnál Ritter Diletta irányítja az edzéseit. 

A súlycsoport másik magyar indulója, Dollák Tamara a bronzéremért egy fehérorosz birkózóval küzdött, és 6:2-re kikapott, így ötödik lett.