A felkészülés második teljes hetét végzi a Szeghalmi FC megye I. osztályú labdarúgó-csapata, amely hely hiányában Csökmőn gyakorol Turcsek Zoltán edző irányításával.
Ismeretes, hogy a szeghalmi sporttelep center- és edzőpályáját is felújítják, a munkálatok gőzerővel folynak, ám a határidővel kicsit megcsúszott a kivitelező, emiatt könnyen elképzelhető, hogy a gárda felcserélni kényszerül az őszi hazai rendezésű mérkőzéseinek pályaválasztói jogát.

— A július 8-i ráhangoló tréning után az elmúlt héten minden nap gyakoroltunk, zárásként pedig szombaton Dobozon léptünk pályára. Ettől a héttől két-két foglalkozás, illetve tesztmérkőzés szerepel a programunkban — ismertette az alapozás menetét Turcsek Zoltán.

A keretben annyi változás történt, hogy a télen Püspökladányból igazolt Mogyorósi István hazatér. A védőt az NB III-as rutinnal rendelkező Turcsek Szilveszter pótolja, aki egyetlen friss szerzeményként a Gyulai Termál FC gárdájától teszi át a székhelyét.

— Húsztagú a keretünk, amelyet szükség szerint a kapus Szimilkó János, a védő Seres Dániel, a középpályás Mészáros Bence és a támadó Baliga Zoltán egészít ki az ifi csapatunkból. Többségük számára már nem ismeretlen a felnőtt miliő — tette hozzá Turcsek Zoltán.