2025-ig szóló Magyarország-projektet indított tavaly júniusban a Soros György alapította Open Society Foundations – derül ki a szervezet honlapján közzétett felhívásból. Ifj. Lomnici Zoltán szerint a Soros által támogatott „civil” szervezetek 2017-től a folyamatos káosz látszatát akarják majd kelteni.
Forrás: MTI
Soros György és más külföldi támogatók évekre előre, súlyos milliókkal kitömték az egymással sűrű hálózatot alkotó „civil” szervezeteket, ahogy az már a Magyar Idők cikksorozatából is kiderült. Soros azonban hosszú távon gondolkodik abban, hogy Magyarországon megvalósítsa a „nyílt társadalmat”.

Az általa alapított Open Society Founda­tions (OSF) tavaly júniusban 2025-ig szóló Magyarország-projektet indított, ezzel Burma mellett hazánk a második olyan ország, amely ilyen „törődést” vívott ki az üzletembernél.

Mint az az OSF honlapján található felhívásból kiderül, „a Magyarország-projekt célja, hogy ösztönözze a hosszú távú liberális politikai gondolkodás kifejlődését Magyarországon, közelítse egymáshoz az uniós és a magyar gondolkodást, különös tekintettel a kiemelt területekre, mint a migráció/menekültkérdés, vagy az átláthatóság/számonkérhetőség”. A másik legfőbb cél a közösségszervezés.

„A Magyarország-projekt erősíti a civil aktivitást, közösségi önszerveződést, valamint a közösségi jogvédelmet Magyarországon oly módon, hogy civilek csoportját megerősítve ezek képesek lesznek nyomást gyakorolni a döntéshozókra. A Magyarország-projekt támogatja a helyi közösségszervező csoportokat és az alternatív online közösségeket, az egy cél érdekében összegyűlő aktivistákat s nyomáscsoportokat” – áll a felhívásban.

– Soros György egy olyan bukott politikai irányzatot akar ráerőltetni a magyar nemzetre, a jelek szerint 2025-ig, amely 2010-ben megrendítő vereséget szenvedett. Felmerül a kérdés, hogy az általa létrehozott hálózatnak milyen tervei vannak, hiszen úgy tűnik, komoly erőforrásokat mozgósít céljai eléréséért – mondta a Magyar Időknek ifj. Lomnici Zoltán.

A CÖF–CÖKA szóvivője hangsúlyozta: a magyar jog szerint közhatalomra csak pártok törekedhetnek, egyesületek, alapítványok, más civil szervezetek nem. Szerinte ezek a szervezetek mégis aktívan beavatkoznak a belpolitikai folyamatokba, látszólag szakmai köntösbe – drogfogyasztókért való kiállás, a roma jogok védelme, a korrupció elleni küzdelem, a migráció kérdése – burkolják azt a politikai irányzatot, amely megdöntené a jobboldali kormányt Magyarországon.

Kiemelte: a hangoztatott függetlenség ellenére ezek a szervezetek nagyon komoly pártpolitikai és médiakapcsolatokkal rendelkeznek. A szóvivő felhívta a figyelmet arra: az álcivilek várhatóan a különböző hivatásrendeket, szakterületeket keresik majd meg.

– Prognózisunk szerint 2017-től a folyamatos káosz látszatát akarják majd kelteni – jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán.

VIA