Újságban hirdette saját gyerek táborát, ahol izgalmas kalandokat ígért a gyerekeknek. Csak Ő ezt másképp értette ….
Őrizetbe vettek egy paksi zenetanárt, akit kiskorú sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmény miatt jelentett fel egy édesanya – tudta meg a PestiSrácok.hu. A rendőrség megerősítette portálunk információit. Kiderült, a komlói rendőrök még a hét elején vették őrizetbe azt a paksi zenetanárt, akit egy 12 éves kislány molesztálásával gyanúsítanak.  A feljelentést a kislány édesanyja tette meg, a nyári táborban történtek miatt. 

A szülők többségében fel sem merül, hogy gyermeke maradandó lelki sérülést szerezhet az egyébként izgalmasnak és felejthetetlennek hirdetett nyári táborban. Az pedig egészen biztosan nem, hogy a gondjaira bízott kislányokra nőként tekinthet a tábort szervező zenetanár. Ön mit érezne, ha tudomására jutna, hogy gyermekét szexuálisan molesztálták? Vajon elhinné vagy inkább megpróbálná elhitetni magával, hogy “ez úgysem történhet meg”?

“Egy Tábor , ami Rólad szól,  egy Tábor, ami Érted van!’’

Imádod a kalandokat? Nem félsz ismeretlen, merész dolgokat kipróbálni? Akkor táborunkban a helyed! Olyan 7-14 éves lányok és fiúk jelentkezését várjuk, akik szeretik a csapatjátékot, akik éjjel-nappal izgalmas kalandokra vágynak, akik nem riadnak vissza a kihívásoktól! Kalandtáborunk alkalmával birtokba vesszük a dombokat és völgyeket felzavarjuk a kis patakokat és a vadakat, lehozzuk az égről a csillagokat! 

A történtek más megvilágításba helyezik a nyári táborra való felhívást, az “éjjel-nappal izgalmas kalandozás” ígéretét úgy tűnik valóban komolyan vette a tábort szervező férfi.

Portálunknak nyilatkozott az az édesanya, aki a feljelentést megtette a zenetanár tanár ellen.

“Szerelmes lett a tanárba, aki hazavágta a gyerek lelkét”

A 12 éves kislány nem merte elmondani szüleinek, hogy a nyári tábor ideje alatt az egyik tanár molesztálta. Azt, hogy mi történt pontosan, a naplójából tudta meg az édesanya.

“ELŐSZÖR SEMMIT SEM VETTEM ÉSZRE A GYEREKEN, AZTÁN FURCSA VOLT, HOGY SZ. FOLYAMATOSAN ÍROGATOTT A LÁNYOMNAK, DE ARRA ÁLMOMBAN SEM GONDOLTAM VOLNA, HOGY EZT MILYEN INDÍTTATÁSBÓL TESZI” – MESÉLI A KISLÁNY ÉDESANYJA, AKINEK A MEGNYERŐ MODORÚ ÉS STÍLUSÚ ISMERT ZENÉSZ MEGPRÓBÁLTA ELNYERNI A BIZALMÁT. AZ ANYA A FÉRFI SMS-EIBŐL NEM IS SEJTETTE, HOGY A SZÜLŐK GYANÚJÁNAK ELALTATÁSA A CÉL.

“A lányunk az idegösszeomlás szélén állt, 12 és fél évesen”

A kislány egyre több alkalommal vitázott össze a szüleivel és egy-egy ilyen veszekedés után dühöngve mondta, a zenetanár jó ember, a szülei pedig gonoszok, hogy a férfi viselkedését rossznak ítélik meg.

“Novemberben olvastam bele a naplójába, amikor már tényleg nem tudtam kezelni a gyereket és megérteni, miért viselkedik velünk így. Amikor elolvastam a történteket, nem akartam elhinni. Az ember ilyenkor tényleg úgy érzi, hogy lehetetlen, hogy ez az én lányommal megtörténjen.”

Tanácstalan volt, megpróbálta összerakni a történteket, információt és bizonyítékot gyűjteni. Aztán szépen lassan minden darab a helyére került…

“FEBRUÁR 19-ÉN TETTEM MEG A FELJELENTÉST, NAGYON SOK ERŐ KELLETT HOZZÁ. EGYRÉSZT, MERT FÉLTJÜK A LÁNYUNKAT, HOGY KIDERÜL, MIT TETTEK VELE, MÁSRÉSZT, MERT VÁRHATÓ, HOGY MEGPRÓBÁLJA KIMOSNI MAGÁT ÉS BENNÜNKET MOCSKOLNI HAMIS VÁDDAL. DE ANNYI INFORMÁCIÓT GYŰJTÖTTÜNK ÖSSZE, AMI ALAPJÁN MEGÁLLT A FELJELENTÉS ÉS A GYANÚNKAT A PSZICHOLÓGUS IS MEGERŐSÍTETTE. AZ ÁTTÖRÉS MÁJUS 5-ÉN VOLT, AMIKOR A GYEREK KIÖNTÖTTE A LELKÉT A BÍRÓSÁGNAK ÉS IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐNEK. A NAPLÓBAN NEM ÍRTA LE RÉSZLETESEN, DE A BÍRÓNŐNEK ELMESÉLTE. ZOKOGTAM, AMIKOR OLVASTAM A VALLOMÁSÁT. AZÓTA LEGALÁBB MEGKÖNNYEBBÜLT, AZÓTA SOKKAL FELSZABADULTABB, NEM NYOMJA A KIS LELKÉT A TÖRTÉNTEK SÚLYA” – MESÉLI AZ ÉDESANYA.

A vallomásból kiderül, hogy a zenetanár a táborban a kislányokkal közös sátorban aludt. Az első héten az érintett kislány még csak arra ébredt, hogy simogatja a férfi, a tábor második felében azonban már ennél tovább merészkedett, ami már bűncselekménynek minősíthető. A kislány érdekében tekintettel a részletekről nem számolunk be. Az anya úgy tudja, hogy a többi tanár is furcsállta, hogy Sz. a kislányok sátrában alszik, de nem szóltak semmit.

Családgondozó, pszichológia, pszichiátria

A kislány természetesen nehezen dolgozza fel azt, amit átélt a nyári táborban és az azt követő időszakban, amikor a férfi folyamatosan kereste és elhitette vele, hogy minden azért történik, mert szereti őt. A család megroppant a történtek súlya alatt, az édesapánál daganatos betegség alakult ki, az orvos szerint ennek lelki oka van elsősorban. A gyerekkel családgondozó és pszichiáter is foglalkozik, hogy fel tudja dolgozni a történteket. Amikor megtudta, hogy a férfi előzetes letartóztatásba került, a kislány ujjongott, hogy “végre, mással ezt nem teheti meg”.

Elgondolkodtató, hogy az elmúlt évek alatt – a férfi 7 éve szervezi a táborokat – hány kislányt bíztak a férfi felügyeletére és vajon mennyi esetben történt még hasonló.

Úgy tudjuk, nem csak a portálunk tudomására jutott eset az egyetlen. A férfi állítólag egy születésnapi buli alatt azt mondta az egyik barátjának, aki döbbenten kérdezte meg azt, hogy miért csak ennyire fiatal lányokat hívott meg a születésnapra, hogy “nekem a 14 éves már öreg” és mutogatta, hogy az ott jelenlevő lányok közül több is “meg volt már régebben.”  Az ott jelenlevő lányok alig voltak 14-15 évesek…

“Szemtelenül vagány és szégyenlősen bizonytalan. E kettősség jól megfér az Ő nagy zenész lelkében…Veszi a bátorságot és gyermeki őszinteséggel önálló világot teremt magának, amely gyakran megfricskázza a konvencionálist. Az odafigyelést, feltétel nélküliséget és egyenlőséget hirdető pedagógus, aki irigylésre méltóan ért a fiatalok nyelvén, igyekszik olyan emberként jelen lenni mindig mindenhol, aki nem csak beszél a dolgokról, hanem utána jár, tájékozódik, majd ezek után a sorban állva mutatja is az utat, a példát, viszi előbbre töretlen lendülettel az eseményeket. Még ha ez sokakat ki is zökkent a kényelmesből, a megszokottból…” – olvasható honlapján a férfi hitvallása.

A pedofil, molesztáló, zaklató férfi jelenleg előzetes letartóztatásban van.

A Komlói Rendőrkapitányság szexuális visszaélés bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő nyomozás során, 2016. június 28-án, kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vett egy férfit, akit a bíróság 2016. június 30-án előzetes letartóztatásba helyezett. A feljelentés adatai szerint 2015-ben történt a bűncselekmény, amelynek körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják a rendőrök. A nyomozás eddigi megállapításairól egyelőre bővebb tájékoztatást nem tudunk adni, megértését köszönjük – olvasható a portálunknak küldött rendőrségi közleményben.