Így van ez amerikában, ahol bárkinél lehet fegyver, de akinél biztosan lesz az a bűnöző. A “fegyvertelen fiú” egy jól megtermett férfi, aki egyértelműen úgy tűnik, mintha fegyvert rejtegetne a háta mögött, amivel a sokszori felszólítások ellenére, idegesen közeledik a rendőrök felé.
Dan Inosanto, Eskrima mester bemutatja mennyire hatékony, akár lőfegyver ellen is a kés, ha az nincs megfelelő távolságban tőle. A késes támadó elsődleges célja, egyrészt a fegyver rejtése, valamint minél közelebb kerülni a fegyveres rendőrhöz. Nézzék meg a videót, majd a másikat a “fegyvertelen fiú” viselkedését és döntsék el önök mit tettek volna a rendőr helyében.



Nyilvánosságra hozta Jerry Dyer, kaliforniai rendőrfőnök azt a drámai felvételt, ami rögzítette egy júniusban igazoltatott fiú lelövését.

Az egyenruhásokra szerelt kamera felvette, amint a járőrök megállásra szólítanak fel egy teherautót vezető sofőrt. A 19 éves Dylan Noble eleget is tesz a rendőrök utasításának, azonban furcsa módon nem hajlandó mindkét kezét magasba emelni. Ekkor a rendőr már fegyvert fog a fiatalra, aki az egyik kezét többször is a háta mögé rejti.

Feltehetőleg ezt a mozdulatát érti félre a járőr, aki végül lelövi a kamaszfiút.