A Mercedes versenyzője, Nico Rosberg volt a leggyorsabb a Magyar Nagydíj 3. szabadedzésén, melyen Max Verstappen csupán két ezredre maradt le a némettől.
Egyelőre a frissen újraszerződött Nico Rosbergnek áll a zászló az időmérő edzést illetően, hiszen míg a német megnyerte a Magyar Nagydíj 3. szabadedzését, csapattársa, Lewis Hamilton csupán a negyedik helyre jó időt futott.

A márkatárssal szemben Rosbergnek fél másodperces előnye van jelenleg, ám így sem lehet nyugodt, hiszen a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen két ezredre megközelítette.

Ráadásul a harmadik helyen is egy Red Bull áll, így az időmérő edzésre való felkészülés alapján az energiaital-gyárosok komoly veszélyt jelenthetnek a német gyártó versenyzőire.

Ott vannak természetesen a Ferrarisok is, ahol meglepetésre nem Sebastian Vettel, hanem Kimi Räikkönen végzett előrébb. A csapat németje már majdnem egy másodpercnyi hátrányt halmozott fel az edzés végére.

Max Verstappen mellett pozitív meglepetés Fernando Alonso szereplése, aki az előkelő hetedik helyen zárta a délelőtti gyakorlást, míg csapattársa, Jenson Button csak a 13. lett.

Hogy hogyan alakul valójában a vasárnapi rajtrács, az hamarosan kiderül, hiszen 14:00-kor megkezdődik az időmérő edzés, melyet az M4 Sporton és az M4Sport.hu-n is élőben közvetítünk. Felvezető műsorunk rendhagyó módon már 30 perccel korábban, 13:30-kor kezdődik.