Helikopterek és tankok támadnak több fontos intézményt is Törökországban, ahol péntek este katonai hatalomátvételre tesz kísérletet a hadsereg, vagy annak egy csoportja. A hadsereg péntek este bejelentette, hogy átvette a hatalmat, a török kormányfő szerint viszont csak kísérletet tettek a hatalomátvételre.
Török katonák az isztambuli Taksim téren. Fotó: EPA
Tüzet nyitottak török katonák szombatra virradóra olyan civilekre, akik a hadsereg által megkísérelt hatalomátvétel elleni tiltakozásul megpróbáltak átkelni az isztambuli Boszporusz tengerszoros feletti hídon, többen megsebesültek – jelentette az AP hírügynökség.

Ankara felett egy harci repülő lelőtte a puccsisták egyik katonai helikopterét – számolt be róla szombat hajnalban az NTV török hírtelevízió.

Katonai helikopterek tüzet nyitottak a török hírszerzés főhadiszállására Ankarában a péntek este kezdődött puccskísérlet során – jelentette az Anadolu török hírügynökség. Egy szemtanú elmondása szerint a parlament épülete környékén pedig tankokról nyitottak tüzet.
Recep Tayyip Erdogan török elnök hívei tüntetnek az isztambuli Taksim téren 2016. július 16-án hajnalban. Fotó: EPA
Hírforrások szerint egy harci helikopter a TRT török állami televízió épületére támadt. A TRT adását felfüggesztették, miután puccsista katonák korábban behatoltak az épületbe és felolvastatták közleményüket az egyik hírbemondóval.

Értesülések szerint katonai helikopterek támadást mértek a TURKSAT tévéállomásra is Ankara külterületén, valamint az ankarai országos rendőrparancsnokságra.
Recep Tayyip Erdogan török elnök hívei tüntetnek az isztambuli Taksim téren 2016. július 16-án hajnalban. Fotó: EPA
Az al-Dzsazíra pánarab televízió szombatra virradóra közölte: heves összecsapások zajlanak az isztambuli Taksim téren a rohamrendőrség és a török hadsereg katonái között.

Az Anadolu hírügynökség értesülése szerint katonai helikopterek megtámadták a rendőrség főhadiszállását Ankarában is.

MTI