Patkánymérget találtak Móricz Csaba, az atlatszo.hu és a gepnarancs.hu munkatársának otthonában. Az újságíró arról vált ismertté, hogy Érpatakról és Orosz Mihály Zoltánról hazugságokkal hányta tele a médiát az utóbbi hónapokban. 
Az érpataki polgármester ennek a lejáratásnak a cáfolására anyagokat tett közzé a tudósítónak álcázott felforgatóról, amelyekből kiderül, hogy Móricz Csaba fittyet hány az újságírói etikára, a sajtótájékoztatókat bekiabálásokkal zavarja meg, lökdösődik az előnyösebb pozíció megszerzéséért. Informátoraink szerint előszeretettel hágja át a törvényt. Gyorshajtás és vezetés közbeni telefonálás mindennapos nála, mindemellett zaklatja a falu békés lakóit, és ha kell, lefizeti interjúalanyait, hogy hazudjanak a polgármester ellen. Többször betört már engedély nélkül az önkormányzati épületbe, és ott szintén engedély nélkül készített fotókat. A gátlástalan hazudozót jól megfizetik, és ennek fejében a jelek szerint mindenre képes feladatának teljesítésére, ami a jobboldali polgármester, Orosz Mihály Zoltán alaptalan lejáratására irányul.

Móricz CsabaMóricz Csaba, médiapatkány

Az érpataki polgármester minden találkozásukkor – ami elég gyakran megtörténik, ugyanis a firkászt ráállították, mint egy ügynököt – szembesíti Móricz Csabát elvtelen viselkedésével. „Médiapatkánynak” nevezi, és felhívja a figyelmét arra, hogy azok az emberek, akik állítólag feltárják az igazságot a politikusok tevékenységéről, és számon kérik őket emiatt, a legnagyobb csalók és gazemberek, akiknek nincs joguk ítélkezni mások felett, pláne nem a korlátlan hazudozás eszközét is bevetve, amivel Móricz a legtöbb esetben élt.


Feltételezéseink szerint Móricz Csabának megszólalhatott a lelkiismerete. Móricz a polgármester folyamatos szembesítései során beláthatta saját bűneit, amit valószínűleg nem volt képes feldolgozni, és ezért végezni akart magával. Móricz Csaba újabban már saját magát is médiapatkánynak nevezte, autós üldözésről képzelgett, egyértelműen az üldözési mánia jeleit adta. Egyre beszámíthatatlanabb viselkedéséről számoltak be nekünk nevüket elhallgatni kívánó forrásaink. Móricz a patkányméregből állítólag az Átlátszó főszerkesztő-helyettesének, Becker Andrásnak is küldött, aki szintén részt vett az aljas lejáratás kitervelésében.