Eredményes volt a lakossági tiltakozás, újra a régi kézbesítő viszi ki a küldeményeket.
© Fotó: Molnár Péter, archív
Több Dózsa György- és Honvéd utcai lakó arról értesítette szerkesztőségünket, hogy nagy örömükre visszahelyezték hozzájuk régi postásukat.

Először februárban számoltunk be arról, hogy váratlanul más körzetbe vezényelték át azt a postást, aki évtizedekig közmegelégedésre dolgozott a Dózsa György, a Honvéd és a Hajó utcák környékén. A helyette küldött, újabb és újabb kézbesítők nagy része sok hibát vétett. Rossz helyre, gyakran alaposan megkésve dobták be a leveleket, számlákat, hatósági értesítéseket, bírósági tárgyalásokra szóló felszólításokat. Olyan is előfordult, hogy soha nem érkezett meg a várt levél, csekk.

A jól megszokott postás visszahelyezése érdekében a városrészben több aláírásgyűjtést is rendeztek az ott élők. A több száz szignóval támogatott tiltakozó leveleket azonban hiába küldték a posta vezetésének, azok sokáig nem engedtek. A mi erre vonatkozó kérdésünkre sem adtak egyértelmű választ. (A lakók szerint a postást azért helyezték át a Tócóskertbe, mert nem értékesített annyi biztosítást és sorsjegyet amennyit elvártak tőle.) A László Zoltán visszatérése érdekében indított akciókat dr. Papp Csaba helyi önkormányzati képviselő is támogatta.

Azt, hogy most miért döntött mégis így a posta, nem tudni.