Az ifjúságiakkal közösen kezdte meg a nyári tréningeket a hét elején a Békéscsabai Belvárosi DSK NB II-es férfi együttese, készülvén a Dél-keleti csoport szeptemberben kezdődő küzdelmeire.
A foglalkozások annak a Labos Tibornak az irányításával zajlanak, aki még tavaly októberben a makói idegenbeli mérkőzéssel Svanda Zoltán elnök és a több évtizedes edzői múlttal rendelkező Perényi László munkáját vette át.

A 10. helynél komolyabb tervekkel vállalta el a munkát, amire minden esélyük meg is volt az őszi szezon zárásakor. Ekkor még nem tudhatta, hogy tavasszal több kulcsemberét is nélkülöznie kell majd. Az első tavaszi forduló során megsérült Vlcskó Kelemen, aki csak az utolsó két mérkőzésre tudott visszatérni.

Petrovszki Gergő munkahelye miatt fél évre Angliába távozott, majd a Hajdúszoboszló elleni mérkőzésen Vantara Gyula is súlyos sérülést szenvedett. A védekezés belső négyeséből hárman kiestek, így a csapat legfőbb fegyvere, a jó védekezés visszaesett, a támadások pedig darabossá, kapkodóvá váltak. Hiába játszott a csapat a szezon második felében végig fegyelmezetten, a ki nem kényszerített hibák rendre megbosszulták magukat.

Az előttük álló feladatokra rátérve, Labos Tibor elmondta, hogy a keret még képlékeny, de ami a legfontosabb, hogy a tavalyi állomány egyben marad.

— Két érkezőről már be tudok számolni, az Előre NKSE csapatánál másodedzői szerepet is betöltő ifj. Skaliczki László érkezett a napokban és visszatért a 26 éves balszélső, Fazekas Tamás — mondta a fiatal tréner. — A kapuba és a belső posztokra még erősíteni akarunk. Bő húsz fős kerettel tervezünk, mert lehet lemorzsolódás is. Az edzéslátogatottság jó, az ifikkel együtt dolgozva a héten a legkevesebben is tizennégyen voltunk. Augusztus 20-21-én jó lenne elutazni egy tornára, vagy ha nem érkezik ilyen meghívás, akkor a közeli csapatokkal játszanánk Békéscsabán hasonló keretek között.

A klub 200:0-es születésű játékosai számára majd az augusztus 7—13. között Veszprémben sorra kerülő Cell Kupa jelent megmérettetést. Sokkal erősebb bajnokságra számítok, sem itthon, sem idegenben nem lesz olyan mérkőzés, amelyen biztosan bekalkulálhatjuk a két pontot. A célunk így is a legjobb hat, de legrosszabb esetben a nyolc közé kerülés.