A stadionavató futballmérkőzésen az NB II-es házigazda legyőzte I. ligás az olasz vendégét.
A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő NB II-es futballcsapatának felújított, 2345 nézőt befogadó stadionjában az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Palermo lépett pályára a péntek esti ünnepélyes avatáson.

Az ausztriai edzőtáborozását e fellépés miatt megszakító vendégcsapat keretével megérkezett a volt lokista Balogh Norbert is, ám sérülés miatt csak a lelátóról nézte meg a találkozót. Mint elmondotta, az előző edzőmeccsen húzódott meg a lába egy rosszul kivitelezett lövésénél, s a klub orvosainak tanácsára néhány napig pihennie kell, az edzéseket is kihagyja.

A Feczkó Tamás vezette magyar együttes a 12. percben egy létszámfölényes kontra végén Varga Kevin szép találatával szerezte meg a vezetést. A 33. percben Rispoli egyenlített, ám szicíliai gárda öröme nem tartott sokáig, Varga egy szöglet újabb gólt lőtt. A találkozó végeredményét a 85. percben Farkas Balázs remek szabadrúgásgólja állította be.

A gálameccsen a hazaiak keretének mid a 24 futballistája játéklehetőséget kapott, s az olaszok is 19 labdarúgót szerepeltettek.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Palermo (olasz) 3–1 (2–1) 

Balmazújváros, Városi Stadion, 2345 néző. Vezette: Solymosi Péter (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Kamilla: Horváth L. (Gazsi, 46., Szécsi G., 66.) – Németh Á. (Kapacina K., 85.), Rus (Papp F., 66.), Tamás L. (Bakos B., 66.), Virág (Balogh K., 66.) – Zsiga (Kamarás, 77.), Kiss L. (Kovács M.,46.), Sigér (Vólent, 77.) – Varga K. (Fekete Á., 46., Bódis, 77.), Belényesi (Farkas B., 55.), Kovács Á.(Hadházi, 46.).
Vezetőedző: Feczkó Tamás
Palermo: Posavec (Fulignati, 73.) – Goldaniga (Punzi, 66.), Vitiello (Giuliano, 66.), Andelkovic (Cionek, 46.)– Rispoli (Bentivegna, 66.), Jajalo (Toscano, 66.), Hiljemark (Gonzalez, 46.), Csocsev – Embalo, Nesztrovszkij (Lazaar, 46.), Trajkovszkij.
Vezetőedző: Davide Ballardini