Akik már régebb óta figyelik az oldalamat, azok tudják, hogy alapvetően a pénzrendszerünkben látom minden probléma gyökerét. Ennek köszönhető, hogy nem az értékteremtő emberek élvezik munkájuk gyümölcsét.
A pénznek már régóta nincs fedezete, nincs mögötte termék, pedig azzal a céllal találta ki az emberiség, hogy árucikkeket tudjon cserélni a pénz használatával. A világ mára egy óriási kaszinó lett. Az emberek megtermelik az értékeket, a nyerészkedő hazárdjátékosok pedig hamis pénzrendszerükkel, csalással és fondorlattal elvesznek mindent tőlük.

A tartalékrátának köszönhetően a banknak már a hitelbe adott pénznek is csak töredékével kell rendelkeznie. A pénz javarésze csak számítógépen létezik, a kamatos kamat eredményeként pedig egyre több nullát lehet a számítógépes rendszerbe beírni. Közösen fújuk egy óriási lufit, mert a kollektív hitünk tartja életben a hamis pénzrendszert.

Hallgassátok meg ezúttal Müller Pétert erről. Miért nem igazi a világunkat irányító pénz? Részlet a “Mesterkurzus – Önzés és csalódás” című előadásból (hanganyag)