Hozzávalók / 6 adag
Pitetészta
45 dkg szitált finomliszt
8 g sütőpor
1 csipet só
11.5 dkg cukor
15 dkg házi sertészsír (lehet margarin is, de akkor 18-19 dkg)
2 db tojássárgája (nagy, vagy 3 kicsi)
0.75 dl tejföl
3 evőkanál búzadara (a tészta szórásához)
2 ek tej (teteje kenéséhez)
1 csomag vaníliás cukor (teteje kenéséhez)

Töltelék
40 dkg magozott meggy
2 teáskanál fahéj
2 csomag vaníliás cukor
2 ek cukor (ízlés- és gyümölcsfüggő)

Elkészítés
Pite tészta
A magozott meggyet egy szűrőben csöpögtessük le, tegyük félre. A lisztet keverjük el a sóval, sütőporral, cukorral, morzsoljuk el benne a zsírt. Adjuk hozzá a tojássárgákat, és a tejföllel gyúrjuk össze. Osszuk két egyforma részre.
Egy 20×30 cm-es tepsit készítsünk elő. Az egyik tésztát sütőpapíron nyújtsuk el a tepsi méretére úgy, hogy a tepsi oldalán is legyen a tésztából. Emeljük be a tepsibe, egy villával szurkáljuk meg, szórjuk meg a búzadarával. A tölteléket egyenletesen osszuk el a tésztán.
A másik tésztát is nyújtsuk el, fektessük a töltelék tetejére, és ezt is szurkáljuk meg a villával. 180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve kenjük le a vaníliás cukorral elkevert tejjel. Tetejére borítsunk egy tiszta konyharuhát úgy, hogy ne érjen hozzá, és így letakarva pihentessük 10-15 percet. Hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral enyhén meghintve szervírozzuk.

Töltelék
A lecsöpögtetett meggyet ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal.