Az 1884-es építésekor elsősorban tüzelőtárolásra tervezték a szolnoki Városháza pincéjét.
Az akkori tervezők és építők vélhetően sosem gondolták volna éltükben, hogy alig több mint 130 év elteltével sörfőzde fog működni az alagsorban. Ennek is elérkezett az ideje! Pénteken megnyílt ugyanis a Szolnoki Interaktív Sörmúzeum, amelyet az elgondolás szerint Söráriumként fog megismerni a nagyvilág. Szalay Ferenc polgármester, valamint dr. Bene Ildikó, a térség országgyűlési képviselője a városháza elé felállított sörteraszon tartott ünnepélyes megnyitón beszédükben kihangsúlyozták: a városfejlesztésben jelentős szerepet játszik a Sörmúzeum, amely az év szeptemberében nyíló Interaktív Repülőmúzeummal, a RepTárral együtt, mindkettő jelentős „kézzel fogható látnivalóval” bővíti a város turisztikai kínálatát. A Sörárium új közösségi térként is szolgál majd a Kossuth téren. Megemlítették, hogy az új látványosság felépültével a műemlék jellegű városháza épületének régóta húzódó rehabilitációja is megoldódott: statikailag megerősödött az épület, s megoldódtak annak örökös szigetelési problémái.

A megnyitót követően az első (meghívott) vendégeket tárlatnézésre invitálták, melyen az érdeklődők megtudhatták, a Sörárium interaktivitását az is jelenti többek között, hogy a látogatók helyben megismerkedhetnek a sörkészítés folyamatával, illetve érintőképernyős eszközök, viaszbábuk és egyéb, turisztikai élményt fokozó elemek által megelevenedik a sörfőzés hagyománya is. A sörmárkákat, a sörkészítés kellékeit, valamint a sörivásra buzdító régi plakátokat bemutató tematikus kiállítóterek végigjárása mellett a vendégek megkóstolhatják a helyben főzött, Zounok nevű sört is.

Ma már kevesen tudják, hogy Szolnokon régi hagyománya van a sörfőzésnek, a város ezt a gasztro-kulturális emléket és értéket eleveníti fel.  A múzeum a sörkészítés történelmi gyökereit, tradícióit mutatja majd be, de teszi ezt modern köntösbe öltöztetve, interaktív eszközök segítségével.