Karácsony Gergely PM-es zuglói polgármester és egyben korrupcióellenes végvári vitéz nem sajnálj horribilis órabéreket kifizetni ismerős cégeknek, amikor épp irodájának "működését" szeretné feltérképeztetni.
Mint tudjuk, a magát ligetvédőként aposztrofáló liberális politikus önként adta át a fejlesztések érdekében a Zuglóhoz tartozó Varannó utcát még 2015-ben a fővárosnak, hogy megvalósulhassanak a Liget Budapest projekt építkezései. Az elmúlt napokban az ezzel kapcsolatos szembesítést igencsak rosszul viselte Karácsony.

Azonban a Magyar Idők további értesülései szerint Karácsony Gergely többek között súlyos milliókért kötött szerződéseket balliberális kötődésű cégekkel, köztük a Hagyó-ügyben érintett Relatív Reklámügynökséggel is.

A lap úgy tudja, Zugló PM-es polgármestere két szerződést is kötött ugyanazzal a céggel két olyan tanulmány elkészítésére, amelyek tartalma lényegében megegyeznek.

A zuglói pénzbeli és szociális ellátások rendszerének átalakításáról szóló tanulmányért tavaly februárban 700 ezer forint plusz áfát, nem sokkal később, áprilisban pedig újabb 500 ezer forint plusz áfát fizetett az önkormányzat a liberális kötődésű Budapest Szakpolitikai Elemző Intézetnek.

Továbbá Karácsony a Városkutatás Kft.-nek is adott milliós megbízást januárban, melynek ügyvezető igazgatója az az Elekes András, aki törzsvendég az ATV-ben és a Klub Rádióban is.

A szintén balliberális kötődésű cég Zugló szociális lakhatási koncepcióját, illetve a szociális városrehabilitációs pályázat koncepcionális kereteit dolgozta ki összesen három és fél millió forint plusz áfa díjazásért.

A Magyar Idők birtokába jutott dokumentum szerint a korrupcióellenes politikus tavaly márciusban a polgármesteri hivatal működésének részletes felmérésére, majd a folyamatok hatékonyságának növelésére, újratervezésére és a megtervezett rendszerek bevezetésére adott megbízást a CallCenterek Kommunikációs és Tanácsadó Kft.-nek.

A saját hivatalának működésének feltérképezésére Zugló PM-es polgármestere 640 ezer forint plusz áfát, a hatékonyságának növelésére 480 ezer forint plusz áfát, a rendszerek bevezetésére pedig 16 ezer forintos óradíjat fizetett az önkormányzat pénzéből.

Természetesen Karácsony Gergely saját kollégáival is rendkívüli módon törődik, így úgynevezett vezetői mérésre, csapatfelmérésére, belső konfliktusok felmérésére és feloldására

584 ezer forint plusz áfát fizetett a S. P. A. Tudásbázis Kft-nek.

Mi több, a politikus tavaly októberben 4,8 millió forintos megbízást adott a Relatív Reklámügynökségnek is. A társaság vezetője az a Hajnal Zsolt, aki az MSZP-nek dolgozott Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején.  

A Relatív Reklámügynökség neve leginkább a Hagyó-ügyben vált ismertté amiatt az összesen hat darab, 30 millió forintról szóló szerződés miatt, amit a BKV-val kötöttek.

A milliós iratfertőtlenítő biznisz

Mindemellett Zugló közel 1,2 milliót fizetett egy cégnek az alagsori irattárban található, szennyvíz által károsított és fertőzött ügyiratok fertőtlenítésére.