Kaptál egy gyönyörű csokrot és szeretnéd, hogy sokáig megmaradjon? Íme, pár trükk.
1. Meleg vízbe tedd, ne hidegbe, azt könnyebben felszívják a szálak.

2. Minél előbb tedd vízbe, ha még haza kell vinned, csavard vizes papírba a csokrot.

3. A víz alá kerülő leveleket távolítsd el a szárról.

4. Egy éles késsel 45 fokos szögben vágj le egy darabot a szárakból.

5. Minél sötétebb és hűvösebb helyre tedd a csokrot, sose tűző napra vagy huzatos helyre.

6. A vázát használat előtt mosd el mosószeres vízzel, hogy ne maradjanak benne baktériumok.

7. A vízhez adj egy kis cukrot, ez különösen jót tesz a még ki nem nyílt bimbóknak. Ha egy pici ecetet adsz a vízhez, a káros baktériumok nem tudnak szaporodni. Van, aki a citromos-cukros-szódavizes limonádéra esküszik, állítólag két hétig szép marad benne a csokor…