Egy hete már, hogy edzésben van a Frühwald-Jamina SE megyei I. osztályú csapata. A szakmai stáb változatlan marad az új szezonban, az Erzsébethelyen másfél éve sikeresen dolgozó Királyvári Károly maradt a vezetőedző, munkáját Kiss János és Nyúl Gábor segíti, utóbbi továbbra is betölti az ifjúsági csapat vezetőedzői posztját.
A csapat heti négy edzéssel készül az augusztusi bajnoki rajtra, emellett két edzőmérkőzésen lépnek pályára a kék fehérek, akik július 23-án Vésztőre, július 30-án pedig Békésre látogatnak, augusztus 6-án pedig a Magyar Kupa első megyei fordulójában lépnek pályára.

A keret kapcsán egyelőre csak távozókról lehet beszámolni, Szűcs Zoltán külföldi munkavállalás, Kondacs Barnabás pedig munkahelyi elfoglaltság miatt hagyja el a klubot, míg Tóth-Kovács Tamás és Balogh János befejezte az aktív játékot. A klubvezetés a keretet elsődlegesen a bajnoki címet szerzett ifjúsági csapat tagjaival kívánja feltölteni, akik közül többen is pályára léptek már a tavaszi szezonban a felnőttek között. Nyúl Gábor kezei alól egy sikeres generáció nőtt ki az elmúlt években, közülük többen is megkapják az idén a lehetőséget, hogy az első csapatban bizonyítsanak. Az elkövetkező napokban lehetnek még távozói és érkezői is a csapatnak, de egyelőre nem konkretizálódott egyéb klubváltás.

Eközben tovább szépül a Bessenyei utcai sporttelep, a nyári szünetben a felújított lelátó egy részére ülőlécek kerülnek felszerelésre, és lassan elkészül a 20x40 méteres műfüves pálya is, amely a régi nagyméretű salakos játéktér egyik térfelén épül meg. Az egyesület a 10 millió forint összértékű harmadik ütemmel a szezon során szeretné befejezni az öltözőépület rekonstrukcióját, az erre vonatkozó pályázat elbírálás alatt áll.

A csonka bajnokságban a vezetés célja az eddigi klubfilozófia folytatása, a fiatal játékosok fokozatos csapatba építése, amely remélhetőleg a korábbi eredményességgel párosul majd.