Több magyar mellett Kutni Anita és Varsandán Milán is Nizzában tartózkodott a terror éjszakáján, nem sokkal korábban pedig jártak is a vérengzés helyszínén. Mint Anita elmondta, már a haját szárította és tűzijátékra készülődtek, amikor sikoltozásra lettek figyelmesek. Gyakorlatilag csak perceken és a szerencséjükön múlt, hogy nem voltak az utcán az ámokfutás idején.
Egyre több olyan beszámoló jelenik meg az interneten, amelyben szemtanúk vallanak a nizzai terrortámadás éjszakájáról, miután testközelből élték meg a 84 halálos áldozatot követelő, kamionos tömeggyilkosságot. Az OrosCafénak most két orosházi fiatal nyilatkozott, akik maguk is Nizzában tartózkodnak, mi több, aznap épp a vérfürdő helyszínére készülődtek.

– Nagyjából előző nap tudatosult bennünk, hogy július 14-én francia nemzeti ünnep van. Csütörtök este 8 körül értünk vissza Nizzába egy kirándulásról – mondta el elöljáróban Kutni Anita. – Az egész napos kirándulás után lepihentünk a hotelszobában, ami egy utcányira van a sétánytól és kb. 400 méterre a történtektől. Hallottuk a zenét és a tűzijátékot, ezért úgy döntöttünk, ezt kár lenne kihagyni. Készülődés közben, míg Milán várt rám, hogy megszárítsam a hajam, sikoltozásra lettünk figyelmesek a teraszunk alól. Először azt hittük, csak a fiatalok szórakoznak – tette hozzá a lány.

Az események ezután felpörögtek: Anitáék számára gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy valami nagy baj történhetett, de a konkrétumokról, hogy terrortámadás zajlik, akkor még nem volt tudomásuk.

– Az emberek pánikszerűen menekültek be az alattunk lévő kis térre, néhányan fel a szomszédos házak tetejére. Ezután folyamatos durranásokat hallottunk, amiről először azt hittük, hogy tűzijáték. Majd percenként mentek el a mentők, fogalmunk sem volt, mi történhetett, csak éreztük, hogy nagy a baj és már nem mehetünk le. Interneten próbáltunk információt találni, twitteren olvastuk az első hírt kb. fél órával később, hogy kamion rontott a tömegbe.

– Mi szerencsére jól vagyunk, hiszen nem maradtunk lent, és nem sikerült leérni időben a tűzijátékhoz. Rengetegen aggódtak értünk, ezért Facebookon próbáltunk információt adni magunkról. Hétfő este utazunk haza, addig megpróbáljuk kerülni a tömeget és inkább Nizzán kívül kirándulni – zárta a beszámolót.