Patrick Calvar biztonságpolitikai elemző arra figyelmeztette a francia parlamentet, hogy a terrortámadásoktól is nagyobb veszélyt jelent az országban található belső feszültség. Calvar arra figyelmeztet, hogy Franciaországban hamarosan kitörhet a polgárháború ha a kormány tovább folytatja a mostani politikáját.
Clavier mindezt a franciaországi terrortámadások miatt összehívott vizsgálóbizottság ülésén mondta el, zárt ajtók mögött.

Clavier szerint a nők elleni erőszakhullám lehet a polgárháború kirobbantója. A bentszülött lakosság egy darabig tűri a bevándorlók túlkapásait, azonban ha a rendőrség nem tesz semmit a muszlim szélsőségesek ellen, előbb utóbb a saját kezébe veszi az irányítást.

Elemzők rámutatnak, hogy a tavaly novemberben bevezetett rendkívüli állapotnak véget lehetne vetni ahogy véget ér az Európa Bajnokság és a Tour de France, de a kormány egyenlőre semmi jelét nem mutatja, hogy kihirdetné a rendkívüli állapot végét ez is arra utal, hogy tartanak egy esetleges belső konfliktustól.

Forrás: speisa.com