Miközben országszerte megemlékezéseket tartanak a Dallasban történt lövöldözés miatt, több szövetségi államban tüntettek szombaton a rendőri túlkapások ellen, többeket letartóztattak, mert fehérek meggyilkolására bujtogattak. Chicago egyik elővárosában szombaton letartóztattak egy néger nőt, mert a Facebook közösségi portálon felhívást tett közzé, amelyben arra buzdít, hogy lőjék agyon bármelyik rendőrt, aki forgalomellenőrzésnél autót állít meg.
Louisianában börtönben végezte az a férfi, akit azért tartóztattak le, mert videót készített, amelyben bejelenti, hogy rendőrt akar gyilkolni.

A videófelvételt az illető egy rendőrállomás előtt, a kocsijában készítette.

Wisconsinban szintén letartóztattak egy férfit, aki több felhívást tett közzé, amelyben fehér rendőrök és családtagjaik meggyilkolására szólítja fel az embereket.

Erőszakba fulladt a tüntetés Louisiana fővárosában, Baton Rouge-ban, az arizonai Phoenixben és a New York államban lévő Rochesterben.

Phoenixben a rendőrök összecsaptak a tüntetőkkel, hat civilt sebesülésekkel szállítottak kórházba. Rochesterben szintén összecsapások voltak, két helyi riportert a rendőrök letartóztattak, de aztán a rendőrség bocsánatot kért tőlük, és szabadon is bocsátották őket. Mindkét riporter egyébként néger volt.

Forrás: MTI