A rendőrök pénteken kiskorú veszélyeztetése és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki az anyát és a nevelőapát, tegnap pedig előzetesbe is helyezték mind a kettőjüket.
A 21 éves nőnek két kiskorú gyereke van, egy hároméves kisfiú és egy kétéves kislány. Az édesanya rendszeresen megszegte szülői kötelezettségét, élettársa, a 18 éves férfi pedig a nevelési kötelezettségéből adódó szabályokat. A gyerekek nevelését mindketten elhanyagolták, ez mindkét gyereken látszott – közölte a törvényszék. Mind a ketten előzetes letartóztatásba kerültek.

Amelyik nap a kislányt megerőszakolták, a nevelőapa vigyázott rá, az erőszak valamilyen tárggyal történt, ezért egyelőre hiába vett a rendőrség DNS mintát, az erőszakot senkire sem sikerült rábizonyítani eddig.

A nemi erőszakkal sem a nőt, sem pedig a férfit nem gyanúsították meg. Az biztos, hogy az anya látta, hogy a kislányának milyen sérülései vannak, ám erről nem szólt senkinek. A sérüléseket egy gyermekotthonban vették észre, a gyerek azonnal kórházba került

A férfi rokonai a nőre haragszanak, őt tartják a hibásnak.

“Három hónapja voltak együtt, amikor megtörtént ez a szörnyűség.

Az a nő belekeverte a fiamat az egészbe! Az anyjuk volt az, aki bezárta a kicsiket a WC-be, vagy ahova éppen tudta, folyamatosan verte a gyereket – mondta a férfi apja a Blikknek, aki szerint a nő Zuglóban, egy ismerősénél bújt meg az eset után, ott találtak rá a rendőrök is.