Összesen 21 lánnyal próbált intim viszonyt kialakítani, köztük sok 18 éven alattival. Az általa kiválasztott lányokat étterembe vitte, bizsukat, néha fehérneműket és ruhákat vásárolt nekik a rendőr alezredes, akit most első fokon bűnösnek talált a bíróság.
Zárt ajtók mögött mondta ki bűnösnek a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa az 52 éves, kétgyermekes férfit, akit nyolc lány sérelmére elkövetett kiskorú veszélyeztetése és hivatali visszaélés miatt helyezett vád alá az ügyészség.

K. Józsefet tíz év fegyházbüntetésre ítélte a tanács.

József – aki az egyik dunántúli városka rendőr alezredese volt – az általa vezetett nyári táborokon élt vissza hivatali helyzetével. A hitelességét senki sem kérdőjelezte meg, fellépése mindenkiben bizalmat, tiszteletet ébresztett. Kirándulásokon igyekezett a fiatal lányokhoz közel kerülni: néha egy medencében fürdött velük, szexuálisan zaklatta őket.

Összesen 21 lánnyal próbált intim viszonyt kialakítani, sok 18 éven alattival.

Látja a lelkeket és tud a szellemekkel kommunikálni – állította nekik. Addig kerülgette őket, míg két lánnyal a beleegyezésükkel sikerült szexuális kapcsolatot létesítenie.

A férfit 2013 végén elfogták, előzetes letartóztatásba helyezték. K. József a vádak többségét végig tagadta, s a családja is kitartott mellette, amikor két éve vádat emeltek ellene – írja a Bors.