Szeptember elsejétől az Expo2015 milánói világkiállítás volt területe egy részén helyezik el az észak-olaszországi városban tartózkodó migránsokat – jelentette be Giuseppe Sala milánói főpolgármester kedden.
Első lépésben százötven afrikait szállásolnak el a tavaly október végén zárult világkiállítás egykori logisztikai központjának területén, amely a Milánóval szomszédos Rho önkormányzatához tartozik.

Olaszországban menekültkérelmet benyújtott migránsokról van szó, akik elvileg közmunkát végeznek majd, de ennek részleteit egyelőre nem közölték.

A balközép színeiben júniusban Milánó főpolgármesterévé választott Giuseppe Sala az Expo2015-ért felelős kormánybiztos volt. Hangsúlyozta, tudja, hogy Roberto Maroni, Lombardia tartomány elnöke, az Északi Liga politikusa ellenzi a migránsok befogadását, de most az egyszer “Maroninak fejet kell hajtania”.

Milánóban jelenleg több mint háromezer migráns él ideiglenes befogadó állomásokon.

Milánóban azonban nincsen több hely, mintegy ötszázan napok óta a milánói központi vasútállomáson tölti az éjszakát. Giuseppe Sala a világkiállítás volt területében látja megoldást.

Természetesen rengetegen ellenzik ezt a döntést, de mint tudjuk, a migránssimogatókkal nem lehet tárgyalni.

forrás: atv.hu/MTI