A migránssimogató sajtó most azzal mentegeti a würzburgi baltás támadót, hogy egy barátja miatt radikalizálódott. Búcsúlevele alapján bosszút akart állni a “hitetleneken” a szenvedésért, amelyet muzulmán barátainak okoztak. Ezek után nem tűnik túl logikusnak, hogy egy hongkongi családot akart lemészárolni.
De egyszer és mindenkorra le kéne szögezni, hogy egy ilyen baltás-késes mészárlásra nem lehetnek enyhítő körülmények. A 17 éves fiú ölni akart a vonaton, mindegy, hogy kit. Tettére régóta készült. Lakhelyén megtalálták az ISIS zászlaját.

Videó- és búcsúüzenetet hagyott hátra. Az Iszlám Állam vállalta a merényletét.

A kör bezárult.

A valasz.hu arról ír, a fiatal egy éve érkezett Németországba. A többségi társadalomtól minden segítséget megkapott: befogadta egy család, egy bajor faluban élhetett, németül tanult és kapott munkát egy pékségben. Mi kellett volna még, ha valóban az lett volna a célja, hogy Európában éljen boldog életet?

A baltás támadó azonban már korábban megtévesztette a hatóságokat. Hamis néven regisztrált, és afgánnak adta ki magát, hogy megkapja a letelepedési engedélyt, de valószínűleg pakisztáni volt.

Mindebből az következik, hogy az Iszlám Állam a menekültáradattal terroristákat küld Európába.

Az ilyen támadások végrehajtói ugyanis nem a bajor adófizetők által finanszírozott német nyelvórán vagy a pékségben töltött gyakorlat során kezdenek radikalizálódni.