A Fidesz és a KDNP a leghatározottabban felszólítja az Európai Uniót arra, hogy Soros György pénzügyi és devizapiaci spekulánsnak a legutóbbi migránsokat Európába letelepíteni kívánó ajánlatát utasítsa vissza – közölte Hollik István. A KDNP-s politikus szerint elfogadhatatlan, hogy Soros bevándorlókkal árasztaná el az EU-t, és ráadásul mindezt pedig új adók kivetésével és a Magyarországnak járó európai uniós támogatások megvonásával finanszírozná.
Forrás: Mirkó István
Úgy tűnik, hogy Soros György vezérletével meghirdették az unióban az elhibázott bevándorláspolitika folytatását és már a forrásokat keresik hozzá, tehát Brüsszel nem tanult sem a brit népszavazásból, sem az egyre inkább EU-ellenes hangokból – jelentette ki Hollik István azzal kapcsolatban, hogy a spekuláns harmincmilliárd eurós költséggel javasolja felgyorsítani az Európába tartó migráns­áradat kötelező befogadását.

A pénzügyi, devizapiaci spekuláns egy brüsszeli meghallgatáson tett, bevándorlók befogadását célzó javaslata rossz a magyaroknak, mert bevándorlókkal árasztaná el az Európai Uniót és juttatnának belőlük Magyarországra is – mondta el a kereszténydemokrata országgyűlési képviselő a Fidesz és a KDNP véleményét ismertetve. Hozzátette: rossz azért is, mert ezt egész Európára kivetendő új adókkal, például benzinadóval, kötvénykibocsátással finanszírozná, utóbbival még inkább eladósítva az uniót. Szerinte elfogadhatatlan Soros azon felvetése is, hogy az unió a kohéziós forrásokat vágja vissza és vegye el az agrártámogatások egy részét, azaz hogy támogatásokat vonjanak el a közép-európai országoktól a bevándorlók érdekében.

A képviselő leszögezte: Soros globális, spekuláns üzletemberként nem először mondja meg Brüsszelnek, mit tegyen. Már hónapokkal ezelőtt felhívta Európa figyelmét, fogadja be a bevándorlókat, aminek indokoltságát gazdasági és demográfiai okokkal magyarázta.

Soros György több bevándorláspárti pártot és civil szervezetet is pénzel, és ezen szervezetek hálóján keresztül olyan globális aktivistahálózatot tart fenn, amelyek segítségével az illegális nemzetközi embercsempész-hálózat malmára hajtja a vizet.

Hollik István úgy véli: a spekuláns szereplése annak a jele, hogy Brüsszelben továbbra sem akarják meghallani az emberek hangját és folytatnák az elhibázott bevándorláspolitikát, az árát pedig az európai, köztük a magyar emberekkel akarják megfizettetni. Ez a Fidesz–KDNP-t megerősíti abban, hogy Brüsszelt meg kell állítani, és ezért a magyar népszavazásnak még nagyobb a jelentősége, mint valaha.