Senki nem tudja, ki lehet, de egyre többen látják Moszkva sötét utcáin suhanni azt a palástos fickót, aki saját kezébe vette az igazságszolgáltatást.
A Batman-jelmezbe bújt férfi ott tesz igazságot, ahová a rendőrség keze nem ér el
Egy filmrajongó bűnüldöző tartja lázban a moszkvaia­kat. Az orosz főváros Kimi nevű városrészében szokott feltűnni éjszakánként a Batman jelmezében járôröző civil, aki drogdílereket ver véresre és komplett droglaborokat tör darabokra a puszta öklével. Hogy miért?

Erre még a helyi rendőrség sem tudja a választ, abban azonban mindenki biztos lehet, hogy az önjelölt hős senkit sem öl meg. Erről maga Batman tájékoztatta a rendőröket egy levélben, melyben – többek között – arról ír, hogy ne is próbálják elkapni, mert sohasem sikerül, illetve hogy egyfajta küldetésének érzi a drogterjesztők kivonását a forgalomból. Küzdenie kell ott, ahova a rendőrség keze biztosan nem ér el.
Már sokan látták a moszkvai utcákon lopózkodni, valaki le is kapta a telefonjával, de a sötétben nagyon rosszul sikerült a pár másodperces videó. A helyi lakosok csak találgatni tudnak, hogy mi vezethette a meglehetősen izmos testalkatú férfit erre az útra. Talán sokat nézte a tévét? Vagy személyesen érintett egy drogügyletben? Esetleg elvesztette egy szerettét, amiért a drogdílereket teszi felelőssé?

Bármi is hajtja a jótevôt, a lakótelepeken élők tömegei hálásak neki azért, hogy az élete kockáztatásával felvette a harcot a rosszfiúk ellen. Kimiben azt beszélik, végre kezdik az emberek biztonságban érezni magukat, és nagyon bíznak benne, hogy az önjelölt Batman tényleg sérthetetlen marad. Pont úgy, mint az igazi.