Az elmúlt hétvégén szinte csak műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat.
Halálra gázolt egy biciklist egy intercity vonat péntek délelőtt, a Bocskaikert megálló utáni vasúti átjáróban. A debreceni hivatásos tűzoltók a jegykezelők segítségével leszállították és az állomásra kísérték a vonat, mintegy kilencven utasát, akik közül senki nem sérült meg.

Balesetveszélyes, leszakadt faágak miatt riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit péntek délben a Petőfi térre, ahol a tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a gyalogosforgalmat veszélyeztető ágakat.

Két személygépkocsi ütközött szombat délelőtt Tégláson, az Alkotmány utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók és egy épp arra járó, szabadnapos debreceni hivatásos tűzoltó feszültségmentesítették a járműveket, majd az egyik sérült autóból való kiemelésében nyújtottak segítséget a mentőszolgálatnak. A balesetben hárman voltak érintettek közülük egy fő könnyű sérüléseket szenvedett, hozzá mentőhelikopter is érkezett, az életét azonban nem sikerült megmenteni.

Árok melletti erdősávba hajtott egy személygépkocsi szombat délután a 33-as főút Nagymacs és Nagyhegyes közötti szakaszán. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók feszültségmentesítették a járművet, valamint átvizsgálták annak üzemanyagrendszerét, szivárgást azonban nem tapasztaltak. Az autóban öten utaztak, közülük egy fő súlyos, három pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

Töltés közben felrobbant egy modellautó kiszerelt akkumulátora Debrecenben, a Kastélykert utcában. A tulajdonos a megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt leválasztotta az elektromos hálózatról a töltőberendezést, így lánggal való égés nem történt. A tűzoltók a lakást átszellőztették. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Szombaton a kora esti órákban érkezett a bejelentés, miszerint Debrecenben a Tócóskert téren egy kilencedik emeleti lakás konyhája füstöl. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol ételleégés történt, amit eloltottak a tűzoltók, majd szellőztető berendezés segítségével átszellőztették a lépcsőházat.

Két helyre is leszakadó faág miatt riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. Először délutáni órákban, a Lóverseny utcában, egy közel kilenc méteres, gyalogos forgalmat veszélyeztető fűzfaágat, majd néhány órával később a Kandia utcában egy úttestre szakadt, közúti forgalmat veszélyeztető faágat kellett motoros láncfűrésszel eltávolítaniuk.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság