A 17 éves afgán fiú a támadás után elmenekült, amikor a rendőrökre támadt lelőtték. Szemtanúk szerint szabályos vérfürdőt rendezett a vonaton.
Azonosították a német hatóságok azt a fiút, aki egy vonat utasaira támadt a bajor belügyminiszter tájékoztatása szerint egy 17 éves afgán fiatalt, aki a jelenlegi ismereteik szerint menekültként, kísérő nélkül érkezett Németországba.

A támadó fejszével és késsel rontott egy regionális vonat utasaira a bajorországi Würzburg közelében. Három embert súlyosan, egy negyediket könnyebben megsebesített – közölte korábban a rendőrség. Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszter azonban az ARD német közszolgálati televízió Tagesthemen című esti műsorában azt mondta, lehetséges, hogy a három súlyos sebesült közül többnek az állapota életveszélyes. 
Arra a kérdésre, hogy a támadás iszlamista indíttatású volt-e, Joachim Herrmann azt mondta, ezt még vizsgálják. Szemtanúk szerint a férfi azt kiáltotta, Allah Akbar.  Joachim Herrmann szerint a fiatal férfi elmenekült a helyszínről, de egy közelben lévő különleges egység üldözőbe vette. Amikor a fiú nekik akart támadni, tüzet nyitottak rá, meghalt. A rendőrség szemtanúk elmondása alapján úgy véli, magányos elkövetőről van szó.

A szemtanúk a DailyMail szerint azt is mondták, hogy a vonat a támadás után úgy nézett ki, mint egy mészárszék. Az utasok sokkot kaptak.