A duálpár tulajdonképpen két erős, önálló lelket jelent, akik saját kisugárzásuk tudatában képesek bevonzani a másikat. Elfogadni őt és megérteni a létezésének mozgatórugóját.
Duálpárunk több is lehet, de mégsem találja meg mindenki. Vagy nem e földi létben. Ha valóban létezik számodra, ez olyan erős vonzás - és persze taszítás egyben, - hogy biztosan találkoztok majd. Aztán rajtad áll, hogy mit kezdesz vele. Természetesen ismernünk kell hozzá magunkat, hogy felismerjük őt és a lehetőséget, amit a találkozásunk magában rejthet.
A duálpárok első látásra egymásba szeretnek, a kapcsolat első időszakát a Vénusz uralja, amolyan lilaködös időszak, ahogy mindenki ismeri. A kapcsolat későbbi szakaszán azonban a Mars veszi át az irányítást, és ez sok konfliktust tartogat a pár számára, amit ha megoldanak, akkor akár örökre összekapcsolódhatnak.
Ez nem egy problémamentes kapcsolat, hiszen sok bennük a különbözőség, amolyan se vele, se nélküle összekapcsolódás. Ha szét is válnak, érdemes megoldani az okát, hogy miért találtak egymásra. A férfiak magukban hordják az ideális nőről alkotott képet, - és ez visszafelé is igaz. Azonban a duálpárok között örök feszültség van, hiszen nagy erők állnak egymással szemben. Bár felfedezzük a másikban azt, amit keresünk, és ami belőlünk hiányzik, de éppen a másság miatt nagyon nehéz elviselni, mintha egy egyenesen a két pólus két felé haladna.
Mítoszok is szólnak a duálpárokról. Fontos kiemelni, hogy a duálpárok nem lelkitársak, hanem inkább egymás komplementerei, akár a Yin és Yang. Híres duál volt István Pál és Eörssy Erzsébet. Az ő példájukon jól bemutatható, hogy a duálpárok onnan ismerhetőek fel, hogy azonos asztrológiai házban állnak, asztrológiailag sok az átfedés karmájukban.
De fontos kiemelni: minden kapcsolat saját magunkból indul, hogy mi miként állunk saját érzéseinkkel és vágyainkkal szemben. És persze az időzítés is nagyon fontos…