Díszpolgári címet vehetett át dr. Pálffy Dezső, szülőhelyén, Pecöl községben. Édesapja, Pálffy Károly fafaragóművész posztumusz részesült ugyanebben a kitüntetésben.
A martfűi sörgyár alapító elnöke büszke arra, hogy édesapjával együtt kaphatta meg a díszpolgári elismerést. Ahogy az a martfűi honlapon olvasható, Dr. Pálffy Dezső nyugalmazott címzetes egyetemi docens, a magyar lúdáru-termelési rendszer kidolgozója, az Első Magyar Szövetkezeti Sörgyár alapító elnöke elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar mezőgazdaság, az élelmiszeripari ágazat területén.

Dr. Pálffy Dezső Martfű Önkormányzata felterjesztése alapján, 2011. augusztus 20-án „A Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztje” kitüntetést is átvehette. Most pedig, 86 esztendősen Pecöl községnek lett a díszpolgára. 

Az önkormányzati díjátadó ünnepségnek a Zichy Antónia Általános Iskola Gróf Erdődy Ferenc Tagiskolája, dr. Pálffy Dezső egykori iskolája adott helyet. A település új díszpolgárát Mándli János, a község polgármestere köszöntötte. Az ünnepséget követően „A gyárépítő” című dokumentumfilmet láthatták a résztvevők, amely dr. Pálffy Dezső életét mutatja be.