Teljesen magára maradt, ügyvédjén kívül senki nem látogatja a kis Laura életét brutális módon elvevő Á. Anikót.
A nő több mint egy éve ül előzetes letartóztatásban, de mentális állapota semmit sem javult az eltelt idő alatt. Egyszer már olyan mélyre került, hogy a cellájában öngyilkosságot kísérelt meg, akkor azonban megmentették az életét. Úgy tudjuk: bár az életét már nem akarja eldobni, olyan mély bűntudat gyötri, ami minden pillanatára kihatással van. Kislányáról nem beszél, csupán annyit mond: ő volt az élete értelme. Furcsa ez annak fényé­ben, hogy pont ő oltotta ki a hatéves Laura életét, nem is akármilyen módon. Tavaly a húsvéti szünetet együtt tölthette kislányával, akit édesapja és annak új párja nevelt. Á. Anikó a gyerekkel Tatára utazott, ahol egy panzió­ban szálltak meg. A nő alkoholba nyugtatót kevert, és azt megitatta a gyerekkel. A kislány elbódult a „koktéltól”, Á. Anikó ekkor egy késsel 108-szor megszúrta az alvó Laurát, majd még egy zsineggel is fojtogatta.

Laurát 108-szor szúrta meg édesanyja, majd fojtogatta is

Állítólag azon dühödött be az évek óta pszichés és alkoholproblémákkal küzdő nő, hogy a kislány édesapja új feleségét szólította anyának, és nem őt. Bírósági tárgyalásán azt vallotta: az bőszítette fel, hogy a kislány apja és új párja Németországba akart költözni.

A bíróság előtt bűnösnek vallotta magát, és közölte: szeretne meghalni. Az ügyész tényleges életfogytiglani börtönt kért a nőre. Az eddig kirendelt szakértők szerint Á. Anikó borderline személyiségzavarban szenved, de beszámítható volt a gyilkosság elkövetésekor.

– Mindent elkövetek, hogy magán igazságügyi szakértőt rendeljenek ki, aki megvizsgálja védencemet. Véleményem szerint a bűncselekmény elkövetésekor patológiás részegségben szenvedett, ami nagyban befolyásolta viselkedését – tudta meg a Blikk dr. Nikola János ügyvédtől.

Amennyiben ez bebizonyosodik, a gyerekét megölő anya sokkal enyhébb ítéletre számíthat.