Hozzávalók / 2 adag

250 g csirkemell filé
85 g aszalt sárgabarack
8 g fokhagymapor
20 g méz
8 g csípős fűszerpaprika
5 g só

Elkészítés

A csirkemelleket helyezzük deszkára, nyomjuk le őket tenyérrel, és vágjuk őket majdnem teljesen ketté egy éles késsel. Nyissuk ki őket, mint egy könyvet, és helyezzük őket egymást enyhén fedve, sorba egy nagy darab, előzőleg összegyűrt, bevizezett, majd újra kiterített sütőpapíron. Sózzuk meg őket, majd kenjük meg a chiliporral összekevert méz felével.
Helyezzük az egyik oldalukra a szépen sorba rendezett barackokat, majd hajtsuk rájuk a csirke másik felét. Kenjük meg a húst kívülről is a mézzel, fordítsuk a másik oldalára, ott is kenjük meg. Végül fogjuk össze őket a sütőpapír segítségével szorosan, majd tekerjük meg a papírhenger végeit, egy szaloncukorszerű csomagot létrehozva.
Tegyük a csomagot egy sütőzacskóba, kössük be, szurkáljuk meg, tegyük egy tepsire, és a zacskó csomagolásán található leírás szerint a legmagasabb megengedett hőfokon (nálam ez 220 fok) süssük 30-45 percig.
Csomagoljuk ki a csirkét, helyezzük immár zacskó, papír nélkül a tepsire, és tegyük vissza a sütőbe még 10 percre, hogy kicsit megpiruljon.
Szeletelés előtt hagyjuk pár percet hűlni.