Pomázon fogták el a férfit, aki a debreceni óvoda mellett kábítószerrel kereskedő dílereknek árult.
Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, a nyomozók 2016. július 20-án 18 óra 10 perc körül Debrecenben elfogtak egy férfit és egy nőt, akik a megalapozott gyanú szerint kábítószerrel kereskedtek, valamint négy vásárlójukat is kézre kerítették.

A nyomozás során a rendőrök azonosították azt a férfit, akitől a megalapozott gyanú szerint a debreceni pár vásárolta a kábítószert. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának és a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a 29 éves T. Richárdnál 2016. július 22-én tartott házkutatás során körülbelül 1,5 kilogramm marihuánagyanús anyagot, 400 gramm amfetamint, 100 gramm hasisgyantát, csekély mennyiségű kokaint, valamint a kábítószer kimérésére szolgáló eszközöket találtak és foglaltak le.


A pomázi lakosnál alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív értéket mutatott. A férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A lefoglalt kábítószergyanús anyagok fekete piaci értéke több, mint 5 millió forint.

A Debreceni Rendőrkapitányság T. Richárddal szemben kábítószer-kereskedelem vétség, illetve kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi szakértők bevonásával – folytatja a nyomozást.